Dykarkurs!!!

God förmiddag! Hur har ni det hemma i Sverige? Här i Cairns är det mulet och småregnigt för tillfället. Men jag har ändå varit ute på en jogging runda och blivit svettig av den höga luftfuktigheten. Nu har jag duschat och ska ta en promenad till centrum. Ska försöka hitta en ny bikini och äta lunch.

 

Det första jag gjorde i morse var att boka en lära-sig-dyka-kurs. En fem dagars kurs men två dagars teori och övning i pool och tre dagars dykande i Barriärrevet men två nätters övernattning på en stor fin båt :D Wihihii kommer bli såå grymt! Det är det här jag har sett framemot mest med hela Australien resan! Start på lördag, kl 08.29 blir jag hämtad. Jag fick ett special pris eftersom jag bokade genom Caravella, så 725 dollar = ca 4700.

Företaget jag åker med: http://www.prodivecairns.com/5daylearntodive.html

Jag har också fixat så jag bor kvar på mitt rum tills söndag, fick även fredagsnatten fri, eftersom jag bokat mer än två nätter. Samma pris fortfarande för mitt singelrum trots att det borde kosta mer.

Nu ska jag ge mig ut och äta. Tidigt frukost idag så jag är redan hungrig.

Hörs!

Mitt lilla rum!
(vilket redan är översvämmat av kläder och saker överallt)

Dag 1 på resan

Framme i Cairns! Det har just börjat regna, men fram tills nu har det varit molnigt men varmt och svettigt. Fuktig värme här. Jag var den ända i jeans jag såg när jag gick till mataffären.

 

Jag har nu checkat in på Caravella hostel. Ganska stort hostel som kan ta ca 150 gäster och det ligger på strandpromenaden. Jag har fått ett eget rum med dubbelsäng för samma pris som sovsal så det tackar jag för.

Efter att jag checkat in gick jag och handlade lunch och lite frukost till imorgon. Sedan tillbaks för en dusch och nu sitter jag på sängen och skriver.

 

Det fick bli en kort uppdatering. Nu ska jag försöka sova en stund, har varit uppe sedan 4.00. Sedan ska jag gå bort till restaurangen där man får grattis middag.

Imorgon blir det till att utforska staden lite och så får vi se vad som händer.


Sista dagen

Sista dagen i Cooma börjar lida mot sitt slut. Det är snart dags för min sista middag med familjen. Min beställning idag, Lamm med ugnsstekt potatis och grönsaker och brunsås.

Jag tog flickorna till McDonalds idag för en sista lunch. På eftermiddagen tog vi en promenad med Andie i skogen och efter att vi hämtat upp Alex åkte vi till lekparken i stan och hade eftermiddags fika där.  Mellan allt detta har jag sprungit runt och försökt packat och rensat vad jag ska lämna kvar. Detr är en stor väska men ändå inte tillräkligt med plats. Det är med tungt hjärta jag lämnar kvar mina skitiga fotbollsskor. Typ skönaste jag någonsin haft.

 

Det är med blandade känslor jag ser på morgondagen. Det kommer kännas konstigt att jag inte kan träffa familjen när jag så vill. Att snart kommer någon annan au-pair ha min plats och de kommer fortsätta som vanligt utan mig. Kommer sakna den här lugna vardagen.

På ett sätt skulle det kännas skönt at flyga direkt hem. Så tryggt det vore, bara gå på ett plan och så var jag hemma. Nu ska jag ge mig ut på nått helt okänt. Bo själv i en sovsal med andra okända människor. Tänk om någon snarkar! Jag vet inte alls vad jag ska vänta mig och det skrämmer mig lite. Men jag vet också att jag skulle ångra mig något oerhört om jag åkte hem utan att ha rest. Jag klarade den första delen av utmaningen himla bra, så jag hoppas att nästa del går vägen. Tre veckor kommer nog gå fort och sedan är det hemehemhem. Jag tänker på hur mycket jag kommer ha att berätta och hur mycket jag lärt mig och det ger mig viljan och styrkan att klara dessa tre veckor på egen hand.

 

Nästa gång ni hör från mig är jag i Cairns. Fri internet på rummen så det är ett Stort plus. Lyfter från Canberra imorgon 6.30, så Catherine och jag åker härifrån runt 4.00 på morgonen. Ett byte i Brisbane, landar sedan i Cairns runt 12.

.

Detta har varit en underbar tid och jag är så glad att jag gjorde det och att jag hade sådan tur med familj. Men jag längtar efter alla där hemma så det ska bli skönt att snart vara hemma igen <3


Frostig morgon

God morgon folket! Kl är här 8.00 och jag är i gång och jobbar. Barnen tittar just nu på morgon TV så lugnt och skönt just nu. Men snart är det dags att ge sig ut i kylan och ta Alex till skolan. Riktigt kallt och frostigt idag, blir till att skrapa bilrutorna.
.
Sista matchen igår då. Jag hade höga förväntningar och ville verkligen vinna. Meen det blir ju inte alltid som man vill. Vi förlorade med 1-0, kändes riktigt surt :( Vi var det bättre laget och hade många bra chanser men vi fick inte in bollen. Jag själv hade en del bra chanser men turen var inte på vår sida denna gång. Men jag kännde iaf att jag kämpade på och gjorde en bra sista insatt för laget. Även om vi förlorade så var det en bra avslutning. Efter matchen åkte laget till Mcdonalds för lite avskedsfika. De tackade mig så mycket och jag fick ett jätte gulligt kort och jag höll ett litet tack tal. Det känns inte alls kul att det är över, det var så sorgeligt att krama alla hejdå... Kommer sakna detta lag otroligt mycket!

städa, städa...

Idag har jag städat, dammat och dammsugit mitt rum så det är klart. Snart dags att börja packa ju! Kommer bli tvungen att ta avsked av några kära gamla kläder får att få rum med allt. Vill även ha lite rum i väskan tills jag kommer till Sydney.
Fint vinterväder idag med, ute och gick i linne. Gick min känguru-runda med kameran. Jag såg en massa sötnosar idag, men på avstånd, så inga bra kort.
Nu ska vi ut och äta på resturang, Rose's igen, väldigt gott med libanesisk mat faktiskt.
Bara fyra nätter kvar nu!! Har svårt att tro det att det här au-pair livet kommer ta slut så snart... Börjar få lite resfeber när jag föreställer mig helt själv efter att jag landat i Cairns. Känns iaf bra att jag har boende så jag vet var jag ska ta vägen när jag kommer fram.
C Yaa

Sista träningen...

Ännu en vacker dag seglar förbi Cooma. Inte många dagra kvar för mig i denna lilla stad. Familjen är i Canberra hela dagen så jag har själv fram till jag hämtade upp Alex i skolan. Jag var ute på promenad med Andie i det fina vädret förut. Svettigt med linne och tröja idag, härliga vinter ;) Jag har även bokat boende i Cairns nu på ett backpacker hostel. Bokade två nätter till att börja med. Har lärt mig efter Thailands resan att det inte är så smart att boka för två veckor och sedan komma på att man inte vill bo där längre (satans skrälle). Tur att vissa i gruppen är bra argumentaterare så vi tog oss ur det där rätt bra ;)
.
Nu är det snart dags för fotbboll, sista träningen i Cooma tigers :( Såå sorgligt.... Ska köra som tusan idag!!!
Ni där hemma får ha en trevlig midsommar. Önskar att jag vore hemma och så jag också kunde fira med färskpotatis och sill och små grodorna. Jag får ha min egen midsommar när jag kommer hem helt enkelt.

It's a beautiful day

.

Klarblå himel och helt vindstilla har det varit idag! På förmiddagen tog jag med flickorna och Andie på promenad i skogen. Dom hade himla roligt hoppandes och klätrandes på klippor.
Annars då? Jo då, det är betydligt bättre, bara lite hosta nu. Hoppade dock över fotbollsträningen igår, hostade mer då plus att jag var såå trött. Hade inte sovit ordentligt på tre nätter. Men inatt sov jag så bra så i 10 timmar. Så nu känner jag mig mycket piggare och sattsar på att träna hårt imorgon.
.
Jag är nöjd med frisörbesöket, det blev rätt så ljust men bra. Jag hade inte tänkt klippa något men så blev det iaf, som tur är tog hon precis så lite som möjligt. Det var ganska dyrt, 160 dollar skulle det gå på. Men jag vet inte riktigt hur hon räknade för när jag kontrolerade hade jag bara betalat 80. Inte mig emot! Min dyraste utgift här borta hittills och inte änns det blev dyrt ;)
.
Nu ska jag bänka mig framför TV. Simon och jag ska kolla på När lammen tystnar. Jag hoppas han här hämtat sig från förlusten igår. Vi spelade schack och jag vann 3/3. Han hatar verkligen att förlora, haha det var kul!!

Mot frisörsalongen

På bättre humör idag! Anledning: Ska nu iväg och färga håret :D Funderar på något i stil med gröna slingor med rosa effekter...
Sees!!

Same old...

Fortsatt sjuk... Catherine var hemma idag så jag kunde vila upp mig, vilket jag var mycket tacksam för eftersom Alex var hemma från skolan också. Vilket brukar resultera i lite mer vilt och högljud. Men det är iaf bättre idag än igår, ingen feber eller frossa och bättre aptit idag, men det är en envis huvudvärk jag har som vägrar att släppa. Inte fören sent på eftermiddagen som det blev lite bättre. Men jag har sagt att jag troligtvis kan jobba imorgon som det känns nu.
Jag blir så himla rastlöa av att vara instängt i huset. Tur att jag har min dator med massa serier som håller mig sällskap och jag får mycket tid att läsa min tjocka bok. Men det är så tråkigt att vara sjuk! Jag blir på så dåligt humör :(
Så det ska bli skönt att jobba igen imorgon. Kanske tar barnen till Mcdonalds för lite glass, bästa medicinen, botar allt ;)

Sick of it!

Här sitter jag och känner mig deprimerad. Mår sämre idag än igår. Kunde inte sova igår för att jag frös så dant trotts att jag hade elementet på högsta värme och tjocktröja och strumpor på. Så feber förmodar jag även om jag inte tagit tempen så känns det i kroppen och huvudet. När jag vaknade i morse hade jag sprängande huvudvärk och var helt svettig. Kunde knappt äta frukost! Det var bara att ställa in dagens hemma match :( Ogilla starkt!! Förmiddagen tillbringades mest i sängen med avsnitt av vänner och efter lunch hade jag en lång tupplur. Efter lite mat och sömn kände jag mig iaf så pass bra att jag kunde åka ner till fotbollsmatchen och se andra halvlek. Jag hatar att sitta vid sidan och inte kunna påverka, men de klarade sig bra utan mig. Vinst med 6-0! :)

Jag antar att det är bättre att jag är sjuk nu än om en vecka, men jag ville så gärna spela idag! Jag bara måste tillfriskna snabbt så jag kan träna i veckan och spela min sista match om en vecka.

 

Jag har haft stark hemlängtan idag. Inge kul att vara sjuk så lång hemifrån. Jag vill bli uppassad av min familj och vila i min egen säng (gärna med en katt på magen som spinner) och bli serverad precis den mat jag vill ha! Inte kan jag komma i kontakt med någon av dem på skype heller. Mamma är på golfresa och pappa och Albin är på semester i Frankrike.

Ingen bra dag idag med andra ord, jag tror jag går och drar täcket över mig igen



Nature

Lite uppdatering kanske. Det har inte hänts så mycket de senaste dagarna. Grace har som sagt varit rätt sjuk. I torsadgs var riktigt nere. Jag tog flickorna till Mcdonalds på förmiddagen för morgonfika och lek i deras lekpark. Grace åt endast några fåtuggor av sin muffins och sedan satt hon bara och ville inte leka eller måla. När vi kom hem kröp hon genast ner i soffan och somnade inom några minuter. Ingen lunch fick jag i henne heller (ingen frukost heller) men hon åt iaf lite frukt när vi kollade på film. På hela den dagen sa hon entast ett fåtal meningar. Hon som alltid sprudlar av energi och kan aldrig sitta still. Eve o andra sidan pratar för dom båda. Hon samtalar med Grace fast hon inte vill prata och så svarar hon själv ist för Grace.
De goda nyheterna är att Grace är mycket piggar nu. De dåliga nyheterna är att jag fruktar jag har blivit smittad. Har hostat och haft huvudvärk hela morgonen. Inte bra inför sista hemmamatchen imorgon! :O Bara jag inte får feber, annars kan jag spela med lite hosta och huvudvärk. Kurerar mig med ipren och mycket vatten idag.
.
Jag har nu bokat flyg till Cairns :D Onsdagen den 29 kl 06.30 från Canberra. Blir en väldigt tidig morgon och jag tycker lite synd om den som måste köra mig till flygplatsen men det var det ändra bra alternativet. Anländer i Cairns runt 12 (ett byte i Brisbane) så en bra tid att checka in och komma iordning. Måste bara se till att boka boende snart. Har kollat mycket på internet och det finns hur mycket hostel som hellst så det lär inte bli något problem.
.
Jag hade tänktta mig ut på en promenad i bushen idag med får se hur jag mår efter lunch.
Lägger upp lite bilder på hur det ser ut där jag brukar gå:

Vombat bo (hoppas få se mer än boet innan jag åker hem)

Trött jag blir...

Qantas ta och svara någon gång då!! Fjärde gången de senaste veckorna som jag sitter i telefonkö och försöker komma i kontakt med Qantas. Har väntat en timme nu. Jag börjar bli ganska sjukt trött på deras bakrundsmusik och reklambabbel. Igår satt jag också och väntade ett bra tag men gav upp för jag hade annat att göra. Denna gång ringer jag för att jag fortfarande inte har bekräftelse mailet som skulle ha kommit förra veckan. Men nu har jag iaf tid. Onsdag idag, vilket borde vara min lediga dag men Grace är hemma pga körkylning och hosta. Just nu har jag plaserat henne vid TV:n. Jag borde gå och stänga av den nu så vi kan hitta på något annat, om bara Qantas kunde ta och svara NU!!

Planändringar

Tjooo!

Engelska drottningen födelsedag idag. Grattis grattis ers majestät! Ledig dag för de flesta människor här bort, så jag och Catherine passade på att åka på en shoppingtur till Canberra. Hon skulle inhandla lite vin och annat till företagsmiddagen imorgon och jag fick äntligen några timmars shopping J

Jag köpte bl. en lång skjorta med ett skärp som jag tror kommer bli snyggt till sommaren.

 

Annars så har helgen varit lugn och skön. Vädret har varit lite bättre de senaste dagarna så jag har kunnat vart ute och gått. Jag har ägnat mycket tid åt att fundera på mina resplaner och kommit fram till lite ändringar. Jag tror jag kommer skippa Ayes rock, iaf inte börja där. Det är lite för dyrt att lägga så mycket pengar på bara en klippa plus att det inte finns så mycket annat att göra i Alice Springs, så det skulle bli väldigt dyrt för bara några dagar. Jag hade nog gjort det om jag inte var själv. Men det känns lite oroligt att ge sig ut mitt i ödemarken helt själv. Så jag har lovat mig själv att åka dit nästa gång jag är i Australien, då ska jag minsann släpa med mig någon ;)

Jag kommer nu flyga direkt till Cairns i norr Queensland och satsa på en bra dykarkurs och ta dykarcertifikat i barriärrevet. Kanske göra lite utflykter som att åka ut till någon av de berömda  öarna utanför Cairns eller åka på Valsafari. Sedan ta mig vidare till någon annan kuststad med bättre stränder, har fått tips om Port douglas, för sol och bad. Efter det får jag se vad jag vill, Sydney blir det iaf men vet inte hur länge. Några dagar till en vecka tänkte jag tillbringa i den stora staden. Sedan hemhemhem!! Börjar längta nu!

 

Men måste att jag längtar efter det här också:

Cairns                                                                                                                       Port Douglas

1 år

Idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten! Helt sjukt vad fort det har gått! Det var ju inte länge sedan jag stod där på flaket och hoppade runt och skrålade. Känns som det var igår men ändå har det hänt så mycket sedan dess.

 

Det började med jobb på kronfågel en dag efter studenten, inte mycket frihet där inte. Där var jag sedan fast i tre månader. Så missade i princip hela sommaren därför ska det bli så skönt att komma hem till en helt ledig sommar. Första dagen på kron trodde jag skulle bli min sista. Ville bara gråta och springa lång där ifrån. Men jag lyckades ta mig igenom första dagen och sedan en vecka och så fortsatta det sakta med säkert. Jag tror inte jag skulle ha klarat det utan mina fantastiska arbetskamrater. Och efteråt är jag så otroligt glad och stolt att jag gjorde det. För det innebar att jag tjänade ihop pengar så jag kunde åka med mina bästa kompisar på en grym resa.

 

Men efter tre långa månader fick det vara nog! Så då fick jag prova på att vara arbetslös också. Vilket jag inte hade mycket emot för pengar det hade jag ju och jag behövde verkligen lite tid för mig själv. Men jag kom ganska snabbt in i dagis-branschen. Det är lite typiskt, två saker som jag alltid sagt inte vill jobba med, på ett slakteri och jobba med barn. Det ända jag nu har jobbat med är just döda på ett slakteri och med barn. Men efter att ha jobbat med båda kan jag garantera att jag föredrar barn mot döda kycklingar ;)

 

Så efter att ha vikarierat på dagis i Valla och i Forssjö upptäckte jag snart att barn inte är så läskiga och konstiga utan att jag gillar dem väldigt mycket och att jag dessutom har ganska bra hand om dem. Nu upplevelse att se fram emot att gå till jobbet!

 

I november bar det av till Thailand och med mig hem tog jag massor av underbara minnen. Det var nog då, efter thailandresan och jobbet på dagis, tanken på att åka som au-pair började.Visst trivdes jag på dagis och jag började få mer jobb även i Floda och Sköldinge men jag började ändå bli rastlös. Jag hade inte orkat tänkt så mycket på vad jag skulle göra efter Thailandresan, jag visste att jag snart skulle vara utan häst och jag hade tappat all sug på fotbollen. Jag behövde något nytt i mitt liv, en utmaning, ett äventyr.

 

Jul och nyår kom och tillbringades som vanligt med familj och vänner, min favorit tid på året. Men det nya året började ju inte så roligt. Att säga hejdå till min bästa vän var inte lätt, det blev väldigt tomt efteråt. Så efter det kände jag att jag var tvungen att göra något nu när jag hade chansen. För första gången någon sin var jag helt fri och det tänkte jag inte slösa bort med att bara gå hemma och skroita. Så jag blev medlem på hemsida för au-pairer och familjer och efter ett tag kom jag i kontakt med familjen Commons. Sedan hände allt ganska snabbt och rätt som det var satt jag på ett plan till Australien!

 

Att det just blev Australien också. Jag har alltid velat åka hit ända sedan högstadiet då jag Matilda, Johanna,  Amanda, Jessica och Felicia bestämde att vi skulle åka tillsammans efter gymnasiet. Men det var länge sedan och mycket har ändrats, vi är fortfarande lika bra vänner men med olika mål och drömmar. Jag hade dock aldrig gett upp drömmen om Australien. Jag är så himla stolt över att jag vågade, trotts min dåliga engelska och mitt blyga jag. Jag har inte ångrat mig många gånger. Det var väl första natten när jag inte kunde sova som jag undrade ”vad fan gör jag här”. Men jag har haft så himla tur med familjen och jag kommer sakna dem sjuuukt mycket! Dom tar hand om mig så himla bra, jag blir nästan mer bortskämd här borta än hemma  ;)Tex när jag kommer hem från fotbollsträningarna ställer sig Catherine och lagar min mat så jag ska få den färsk så jag ska slippa värma i mikron medan jag duschar. Dom är så himla goa!!

 

 

Det var mitt år det. Mycket nytt som har hänt. Men mycket nytt och okänt framåt också. Snart börjar mitt riktiga äventyr i Australien. Sedan hem för att njuta av sommaren med familj och vänner. Sedan i höst blir det troligtvis till att börja plugga, Uppsala universitet kandidatprogrammet i biologi. Det kommer bli minst lika läskigt och spännande som att flyga till andra sidan jordklotet. Men min rastlösa själ säger att det är dags för en annan utmaning.

 

Oj oj det blev ett långt inlägg. Men jag det var skönt att skriva av sig lite. Jag är helt klart nöjd med mitt första år i friheten. Det ska bli spännande att se vart jag befinner mig om ett år!

 

Puss till alla jag älskar


Skit dag!!

Regnet öser ner utanför och här sitter jag och tråkar. Jag som hade tänkt spendera dagen i Canberra med efterlängtad shopping. Men så blev det icke. Bussbiljetterna hem var slut i morse när jag skulle köpa. Jäkla skit! Jag som hade gjort mig iordning ställt in mig på en dag i ett shoppingcenter med regnet haglande utanför. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Kl är 1 och jag är redan rastlös. Jag är själv hemma, familjen  har varit borta ett tag och inte vet jag var de håller hus eller när de kommer hem.  Jag hatar dåligt väder, jag vill ut och gå!!

Jag antar att jag får återgå till min bok igen då. Just nu läser jag Hannibal serien som består av tre böcker och har 1222 sidor. Jag har snart läst ut första, Red dragon, men jag måste snabba på lite om jag ska hinna läsa ut hela serien. Mindre än tre veckor kvar nu! Helt sjukt!!!!!!!


Datum att lägga på minnet: Onsdagen den 20 juli

Färdig jobbat för idag, 9-17. Nu har jag lång helg framför mig. Catherine är hemma imorgon och på måndag är det Englands (även Australiens) drottning födelsedag så då är det röd dag här borta. Jag bara lördag kväll. Ingen match eller träning i helgen och dåligt väder ser det ut att bli så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. En dag ska jag ta och shoppa i Canberra. Tror jag satsar på imorgon, då familjen inte har några andra planer.

 

För övrigt så är det nu bestämt när jag kommer hem! Onsdagen den 20 juli kl 16.10 styr jag planet mot Sverige från Sydney. Känns skönt att ha det klart. Nu måste jag bara börja planera lite mer för de tre veckor jag kommer befinna mig på resande fot helt själv i detta stora land. Jag har kollat upp flygbiljetter mellan de olika platserna och det är dyrare att flya inrikes här än att flyga till ett annat land i Europa. Så frågan är om man skulle ta tåg eller bus till någon av platserna, men avstånden är så stora så det kommer typ ta år att komma fram. Slösa tid eller pengar, det är frågan?


Once upon a dream

Brr Brrrrr! Kallt idag! I morse var det 12 grader i köket. Värmepumpen hade tydligen varit avstängd under natten, och det var även första gången jag var tvungen att skrapa bilrutorna på bilen när jag tog Alex till skolan. Och kallare ska det bli, det ska komma snö i vecka. Vintern har slagit till ordentligt…

 

Sådana dagar får man drömma sig bort till varmare platser:

 

 

Drömmer mig tillbaka ett halvår, till två underbara veckor i Thailand med mina bästa vänner. Så grymt kul vi hade det! Så himla skönt att bara ligga och steka i solen på dagarna, spela Volleyboll i den kritvita stranden, bada i havet, ut och äta och festa på kvällarna, vatten och bröd till frukost utanför vår bungalow och alla roliga thailändare (undantag skrället).

Framför allt saknar jag att vara tillsammans och att bara snacka. Undra hur många timmar vi tillbringade guppande i havet medan vi pratade om allt mellan himmel och jord, mycket skitsnack och flum (mycket björnar och kottar)  men också om seriösa saker. Jag saknar det här borta. Vi har MYCKET att ta igen när jag kommer hem!


En bra helg

Nu har jag varit slarvig med skrivandet igen. Men jag har inte orkat. Helgen har varit bra! En lugn lördag förmiddag för att sedan på eftermiddagen åka ut till vänner till Catherine som bor på landet. Där fick jag för första gången ta kort på en känguru! De hade en känguru som de hade tagit hand om sedan den var liten som ofta håller sig i närheten av gården även nu flera år efter den bott i huset. Men den var ganska skygg trots allt men komma ganska nära och ta kort.

På lördag kvällen var det trivia night med laget. Vi var sex lag från fotbollen som tävlade i frågesport och lekar. Det var kul i början men blev lite långtråkgt efter ett tag, det var väldigt många frågor. Inte var jag mycket till hjälp heller eftersom det nästan bara var frågor om Australien. Så när Tina och två till frågade om jag ville hänga med till krogen ist så svaret ja. Fick lite dålig samvete av att smita iväg före det var slut men vi hade kul på Alpane hotel. Det fick dock bli tidigt i säng på grund av fotbollsmatch dagen efter, så jag var hemma runt 12.
Så på söndag morgon var jag pigg och redo för match! Jag åkte med Tina upp den långa vägen Canberra och han bli ganska trött på en och en halv timme, så när vi väl var framme var jag inte så taggad längre. Men matchen gick bra. Vinst med 3-1! Alla mål gjorda av Cooma, ett självmål i slutet.
Jag var som sagt ganska seg och hade svårt att tagga till, ingen av tränarna kunde vara där heller så det saknades lite pepp. Jag fick hoppa funt och spela både inner- och yttermittfältare och mittback så jag kände mig mest förvirrad och uträttade inte så mycket. Men laget var nöjd med insattsen och en viktig vinst!
Bäst att jag kollar till barnen i sina sängar igen. Jobbar kväll idag.
Byeee!

Träning!

Iväg på fotbollsträning nu då. Ut i kylan och svettas ;) Det är lite kämpigt att byta om och släpa sig iväg i mörkret. Men jag vet ju att när jag väl är där och uppvärmingen är avklarad så är det alltid lika kul. Jag trivs så himla bra i laget här asså. Alla är så himla snälla och goa, jag har alltid roligt på träningarna och med mycket skratt. Känner mig inte alls som en "outsider", jag känner mig riktigt hemma i det här laget. Libby säger att hon tänker avboka min biljett hem, jag önskar också att jag kunde vara med hela säsongen. Jag vill vara med och kämpa i finalen! Vilket jag hoppas och tror de kommer spaela i år igen. Vi leder serien just nu så fortsätter det så här så. Kanske kan få klubben att sponsra mig så jag kan komma ner en weekend och spela finalen....
Imorgon är det trivia night med laget. Vet inte riktigt vad det innebär men mat och dryck lär det bli och frågesports tävling.
Trevlig helg på er :D

Update

Äntligen tid att skriva. Gårdagen gick i ett svep. Upp tidigt och skjutsa barnen till skolan och förskolan sedan hem en liten stund för at sen åka hem till Alison för en ridtur. Jag var borta i fyra timmar, varav över två timmar i sadeln. Hon hade sin häst själv på sin gård så vi var först tvungna att ta oss till hennes kompis går, så jag fick rida och hon  gå en bit innan vi gav oss i väg ut i buschen. Jag på Buddy och hon på Manny. Det blev mestadels skritt, lite trav här och var där det var bra terräng och en kort galopp.

Det var kul och det kändes bra, Buddy var lugn och trygg och säker på foten. Lite för kraftig och okänslig för min smak. Det känndes väldigt bekvämt och naturligt att vara tillbaka i sadeln. Men det är inte samma sak som att rida hemma i den svenska skogen på min egen häst. Det känns tungt att veta att ingen häst någonsin kommer vara bra nog efter att ha haft den bästa. Jag kommer alltid hitta något fel på varje häst. Jag saknar den perfekta känslan av samhörighet.

Så jag är kanske lite besviken att det inte kändes mer. Det var kul, men inte fantastiskt.

 

Men det en klart en upplevelse. Vi såg massor av kängurus, närmare än någonsin och riktigt stora också. ln. En inte så rolig upplevelse var att se en skadad känguru med ena benet helt av. Men Alison ringde någon djurräddsorganisation som kom ut för att avliva stackarn. Usch jag mår så dåligt av att se skadade och döda djur.

 

I alla fall så skulle Alison höra av sig när hon hade tid så skulle vi göra om det. Nästa gång ska jag ha kameran med mig.

När jag kom hem blev det en sen lunch för att sedan hämta upp barnen, jobba två timmar och sen sticka iväg på fotbollsträning.

Angående träningsvärk så är det faktiskt inte så farligt som jag trott. Mest i ryggen. Jag trodde att jag knapps skulle kunna gå idag efter så långt uppehåll från ridningen, men ingen träningsvärk i rumpan och bara lite i ljumskarna. Jag hoppas det inte känns mer imorgon.

Nu är det middag som gäller. Pasta Carbonara :D

 

 


RSS 2.0