Jobbardag och västerkörning

Första arbetsdagen avklarad! Idag var första dagen jag var själv hemma med flickorna. Jag fick dock hjälp med lämning och hämtning av Alexander till skolan. Jag tycker dagen flöt på bra utan större problem. Ett litet utbrott från Eve när jag skulle smeta på solskydd på axlarna. Annars skötte dom sig bra :)
När Simon och Catherine kom hem tog Simon mig med på min första körning i deras stora nya Volvo. Det var lite nervöst i början, till på köpet en atomat också (!) Men det hela gick helt okej bara, men man behöver tänka två gånger i varje korsning och rondell. Jag tror det svåraste blir att vänja sig vid att när man ska svänga i en korsning måste du kolla åt höger först eftersom det är därifrån bilarna kommer. Men jag är glad att det är en liten stad jag har att köra i. Imorgon ska Simon och jag testa den andra manuella bilen, som kommer bli som min på fritiden :)
.
Nu väntar duchen och sedan tror jag att jag ska titta på lite desperate housewives
Hoppas ni får en fin måndag där hemma i snön. Hörde att ni hade det rätt kallt ;)


Tripp till havet

Just hemkommen från en tvådagars tripp till havet. Igår hade vi varmt, ca 28 grader skulle jag tro men det blåste ute så det var riktigt skönt. Vi började med att gå ner till havet och kolla. Vi badade aldrig där utan kände bara på vattnet hoppade i vågorna. Tydligen skulle vågorna vi såg föreställa små vågor men jag tyckte de var ganska stora. Sedan gick vi tillbaka till campingen för att sola och bada i på poolområdet. På kvällen grillade vi och åt gott, jag har äntligen fått min fulla aptit tillbaka så det smakade bra :)
Jag och familjen har sovit i deras husvagn. En ganska liten en med någon typisk australiensk design så man kan fälla ihop den så den blir lägre än bilen. Självklart så glömde jag kameran. Men vi ska åka tillbaka dit om tre veckor så jag får ta lite bilder då.
.
Nu ska jag gå och leka lite med barnen. Vi har födelsedags kalas för Pipp, gosedjurslodjuret som Alexander fick av mig. Presenterna var verkligen en succé. Alexander har sovit med sitt djur under armen varje natt sedan han fick den. Räven och vargen var också populära.

Andra dagen

Efter en lång resa är jag äntligen framme hos min familj. Jag kom hit igår men har inte orkat skriva. Flygresan gick bra, lite förseningar i Frankfurt så jag anlände ca 2 timmar senare än beräknat. Det tog ungefär ett och ett halft dygn så jag var ganska utmattad när jag kom fram. Jag är fortfarande lite skakig men idag har jag iaf lyckats ätit ganska bra. Igår fick jag bara i mig en halv macka och ett äpple. Vilket säger ganska mycket om hur trött jag verkligen var, med tanke på mina matvanor.

Familjen är jätte snälla och barnen är så söta så. Tvillingarna Grace och Eve är verkligen olika och Alexander är expert på reptiler, ormar och grodor.
Idag har vi varit och kollat in Catherine och Simons där vi tog en fika. Båda två jobbar på ett stort vatten och el företag. Imorgon ska vi åka till stranden vid havet hela familjen. Just nu har vi strålande sol och 27 grader så jag hoppas på det imorgon också :)

Mot en ny framtid

Tyckte det var dags för mig att göra ett nytt försök att blogga. Jag tänkte att ni där hemma kanske vill vete lite vad som händer i mitt liv nu när jag är au-pair. Jag kommer skriva om min vardag och mina äventyr i Australien.

Just nu sitter jag hemma men jag ska strax ge mig av till Stockholm och hälsa på några släktingar och sedan åker mamma och jag ut till Arlanda. Jag lyfter halv 7 ikväll och landar kvart över nio på morgonen i Canberra på torsdag, Australiensk tid (9 timar före). Lååång resa!
Jag vet inte riktigt vad jag känner just nu. Jag tror inte riktigt jag har fattat vad jag gett mig in på, det är svårt att tro att jag inte kommer se min familj och mina vänner på så lång tid.  Men det är tur att det finns internet nu nuförtiden så man kan hålla kontakten och hålla koll på vad som händer här hemma.
Nej nu är det dags att slå ihop väskan som jag är lite orolig för att den ska väga för mycket, det är precis på gränsen- 23 kg. Det är ju så svårt att veta vilka kläder man ska ha med sig så jag slängde i det mesta ;)
Hörs när jag är framme! Önska mig lycka till! :)
P.S Tack till Isa som hjälpte mig fixa bloggen. Jag är jättenöjd :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0