Back on the field!!!

Just hemkommen från min första fotbollsträning!!! Så jäkla härligt det är med fotboll asså! Sitter här och ler för mig själv. Det kändes så skönt att få ta ut sig ordentligt samtidigt som man har kul. Kunde dock bara köra på halvfart i mina löparskor, halkigt. Så jag ska se till att skaffa mig riktiga fotbollskor. Jag tänkte träna på fredag igen och sen bestämma mig för om jag verkligen vill fortsätta och i så fall köpa skor. Vet redan nu vad det lutar åt ;) Det verkar vara ett bra gäng och en bra fotbollstränare, en ganska ung (arab? eller vad mig säger) kille som verkar kunna sin sak. Zidan heter han och snackar mycket undertiden vi spelar och verkar ganska hårt med stöttande hela tiden.
Nu väntar sängen. Kommer sova gott inatt!
Natti natti!

Bollar och mer bollar

Gaaah what a day! Klockan är 20.00 och det är första gången idag jag har en lugn stund för mig själv. Idag har jag jobbat som vanligt, mellan kvart i åtta till kvart i fem, med undantag att Alex har varit hemma från skolan idag p.g.a hosta. LIte skillnad på att se efter tre barn en hel dag! Förmiddagen gick bra, vi tog en promenad med Andie och lekte i lekparken. Det var på eftermiddagen huvudverken kom krypande allt eftersom lekarna blev mer och mer fartfyllda och högljuda. Sista timmen hade jag bara lust att låsa in mig på mitt rum och sova. Och inte blev det någon vila när föräldrana kom hem, då var det dags att göra köttbullar som vi sedan länge planerat men aldrig haft tid till. De blev faktiskt riktigt lyckade. Jag lyckades få bra smak och konsistens så det gick bra att steka (tackar pappa för det bra-iga receptet). Till det åt vi potatismos, brunsås och tranbärs-sylt (nästan som lingonsylt). Det kändes väldigt svenskt, väldigt gott!!!
Till efterrätt åt vi chokladbollar som jag och barnen gjort under dagen. Så mycket rullande har det blivit idag.
Eftersom det är tisdag begav sig Catherine och Simon iväg på squach efter middagen så jag jobbar egentligen nu men jag har just lagt barnen i säng så dagens arbete är äntligen slutfört. Tid för mig att krypa ner i sängen och kolla på några avsnitt av Desperate Housewives.
Go' natt!

Melbourne, Footy och en massa kalas

Uppdatering från en händelserik och mycket trevlig helg. Jag har träffat både Catherine och Simons familj och båda var trevliga. Jag gillade särskilt Simons familj, mycket värme och humor och Simons föräldrar var verkligen jätte snälla. Ska bli kul att träffa dem igen om två veckor.

I alla fall så åkte jag, Simon och barnen på onsdag eftermiddag ner till Shepparton. Vi åkte vid 4 och var framme 11, ca 50 mil. Så det blev sängen ganska direkt. På torsdagen åkte vi in till Sheppartons centrum och besökte Simons föräldrars lilla café med hälsomat och fik. Blev bjuden på den godaste yoghurten jag någonsin smaka, vilda-bär. De använde en mjukglass-maskin så det såg ut som och smakade lite som mjukglass fast godare och nyttigare. Sedan följde en lugn eftermiddag och vid 4-tiden var det dags för Simon och mig att åka ner till Melbourne för Footy. Ytterligare två timmars bilåkande. Matchen spelades på Melbourne Cricket Ground, en arena som tar nästan 100 tusen, kvällen till ära var det 60 000.  Det var en häftig upplevelse och sporten var faktiskt roligare än väntat, bättre än rugby och amerikans fotboll. Det är en mycket fartfylld sport snabba svängningar. Efter det åkte vi hem till Simon syster Erin och sov över.

Fredagen hade jag helt för mig själv så jag tog tunnelbanan till Melbourne city och hade en dags shopping/ sightseeing. Ganska kul faktiskt att strosa runt i en storstad helt själv. Jag kan bästamma exakt var jag vill gå, vilka affärer jag går in i, vart jag ska äta, när jag ska fika. Väldigt avstressande att inte behöva vänta på någon eller känna at någon väntar på mig. Ingen tid att passa eller springa runt och leta efter andra. Jag köpte lite kläder och även skor, så nu kan jag byta ut mina gamla adiddas mot nya blåa converse :D Inte behöver jag betala för dem heller (tror jag) det ska bli en present från mamma. Tack!

Jag åkte tillbaka till Shepparton på kvällen med Erin för att fira alla som har fyllt år de senaste dagarna i Simon släkt. Det blev MYCKET mat och gott vare.

På lördagen åkte vi vidare till Catherines föräldrar i en liten stad 3 mil bort (Catherine kom tillbaka från Perth på fredagsmorgonen.). Hände inte så mycket där. På kvällen gick hela släkten ut på middag för att fira Catherines mamma som fyllde 60 så jag var barnvakt. Vi begav oss därifrån vid lunch tid på söndagen så vi var hemma här kl 20.00. Trötta men nöjda med helgen :)

Simon pappa i deras fina café
Footy!
Go Richmond Tigers
Melbourne
Centralstation
MCG- stadion

Victoria

En timme tills vi ska åka. Fyra dagar nere i Victoria som står på schemat. Vi ska besöka tre olika städer, en liten stad där Catherines föräldrar bor (som jag inte kommer på vad den heter), Shepperton där Simons föräldrar bor och Melbourne. Det kommer bl att bli "Footy" (australiensk fotboll) i melbourne, födelsedagskalas, förlåvningsfest och förhoppningsvis lite shopping, och mycket bilåka. Det tar 6-7 timmar till Shepparton dit vi ska först. Så vi lär väl vara framme sent ikväll. Det tar ytterligare två timmar till Melbourne där ifrån (räknas som nära här i Australien). Men på ditvägen får jag iaf sitta i framsätet eftersom Catherine är i Perth för tillfället och ansluter till oss på fredag. Så jag slipper trängas med ungarna där bak ;)
Nu ska jag packa det sista och åka och hämta barnen från skolan och förskolan.
Höres när jag kommer tillbaka!
Puss

En månad!

Idag var det exakt en månad sendan jag begav mig av hemmifrån. Tiden har gått sjukt fort. Det känns inte alls som det var länge sedan jag sa hejdå till alla underbara människor där hemma. På ett sätt är det bra att tiden går fort det betyder att jag snart är hemma igen och kan vara tillsammans med alla människor (och djur) som jag saknar. Trotts att jag trivs himla bra här tänker jag ofta på dagen då jag är hemma igen. Men det är inte så ofta jag har tid att tycka synd om mig själv och drömma om Sverige. Det är för det mest fullt upp med jobb på dagarna och kvällarna brukar jag tillbringa med att följa med familjen på någon aktivitet, träna lr gå ut och gå med Andie, eller titta på film. Simon och jag har just avslutat Sagan om ringen triologin och nu ska vi tillbringa några kvällat framöver med StarWars. På helgerna händer det också mycket roligt. Många utflykter hit och dit. Imorgon åker vi till Victoria och Melbourne. Vi har också inplanearde turer till Sydney, Merimbula och ännu en till Melbourne.
Så tiden kommer bara svicha förbi. Bäst att passa på att njuta medans det varar!
Saknade



Happy birthday!

Grattis till Grace ocg Eve som fyller 4 år idag!

Dagen började med lite presenter till födelsedagsbarnen vid frukost. De fick mest småsaker, (de ska få fler när vi firar dem i Victoria) mycket fe-och prinsessaker. De verkade gilla min present. Vi kollade på den efter lunchen och de satt som klistrade.
Vi har just nu avslutat födelsedagsfikat. Catherine har en bok med otroliga tårtor med djur, fordon, byggnader och mycket mer. Dagen till ära blev det en pooltårta. "En av de inte så avancerade tårtorna".
Tårtbotten, någon typ av sockerglasyr, ätbara badbollar och djur, en stege sv godis och så själva polen som är gjord av gelé:


Merimbula

Hemma igen efter en tredagars tripp till Merimbula camping. Vädret kunde vart betydligt bättre. Grått och regnigt hela helgen så inget sol och bad :( Så fortfarande inget dopp i havet. Vi åker tillbaka dit i påsk och då tänker jag banne mig bada i havet även om regnet öser ner! Men trott det tråkiga vädret hade vi det ganska mysigt ändå. På fredagkvällen hade vi BBQ tillsammans med Anna och Michael och deras barn, en annan familj från Cooma som vi hade sällskap med. På lördagen åkte vi in till stan och köpte presenter till Eve och Grace. Jag köpte filmen Björn bröder som de får tillsamman. De älskar Disney-filmer och jag själv tycker mycket om den filmen så jag hoppas de gillar min present, får se imorgon. Efter shoppingturen åkte vi och badade i ett badhus. Väldigt skönt, vattnet hade en perfekt temperatur. Senare på kvällen blev det fish and chip. De har god fick här nere!
Idag har det verkligen öst ner med regn. Så vi hade lite födelsedagsfika med den andra familjen på förmiddagen och sedan åkte vi hem så vi var hemma innan lunch.
.
Eftersom det regnade så mycket har jag inte tagit mycket bilder. Men jag tog iaf kort när vi matade fåglarna, Rainbow Lorikeet. De är helt galna, de fightas om att sitta i handen. Fick en del rivsår av det. Blir mer bilder nästa gång vi campar. Vilket troligtvis blir ons-sön veckan som kommer. Då åker vi ner mot Melbourne för att träffa Catherine och Simons släktingar.
.

Tripp nr 2 till havet

Snart dags att koppla på husvagnen och packa in i bilen för att bege sig söderut mot Merimbula och kusten. Denna gång stannar vi för två nätter. Det ser ut att bli bra väder under helgen. Så jag hoppas på mycket sol och bad och ser framemot BBQ och picknick utomhus.

Tanken var att vi skulle göra svenska köttbullar idag som vi skulle ta med men det hinner vi inte med så det ska vi göra på måndag ist, på Tvillingarnas födelsedag.

.

Hörs igen när jag är tillbaka. Den här gången ska kameran med (redan nerpackad) så jag kan visa lite bilder :)

Trevlig Helg!!!

 

 

 


Big Mac & Co

Idag har jag varit med Catherine och flickorna till doktorn, de skulle ta två sprutor var. Flickorna var jätte duktiga, Catherine och jag var orolig för att det skulle bli hysteriskt mycker gråt och skrik. Men de var jätte duktiga, bara lite gråt från Grace, sedan var det bra! Så som en belöning köpte vi hem McDonalds mat. Första Big Macen på månader! Gott var det! Det blev lite sent med lunchen så jag var vrålhungrig, så jag åt upp min meny i ett naffs och avslutade även Eves pommes (onödigt att slänga ju). Blev lite för mätt på det och fick en alvarlig paltkoma när vi kollade på film efter maten och höll på att somna. Men kompenserade det i alla fall lite med att simma idag.
.
Imorgon jobbar jag förmiddagen, sedan ska vi göra svenska köttbullar som vi ska ha med oss när vi åker till kusten över helgen. Hoppas på bättre väder!

Sparka boll

Regnigt idag på min lediga dag :( Så jag har mest legat och kollat på film. Det sken dock upp lite på e.m så jag tog en kort joggingtur innan jag åkte och hämtade upp ungarna på skolan. Idag var det säsongsfinal i soccer för Catherine och Simon så jag har tillbringat kvällen med att hejja på dem. De vann båda matcherna och på slutet hade det lite spel på skojj med blandade lag så Catherine frågade om jag vill spela. Jag sa såklart JA! Har velat hoppa in och spela sedan först gången jag var med och tittade. De var så härligt att sparka boll igen! Jag pratade även med en tjej som spelar i det riktiga laget och hon tyckte jag skulle komma ner och träna. Träning måndagar och fredagar och matcher på söndagar. Så det ska jag ta och göra någon dag. Kan inte hålla mig borta från fotbollen längre...
Dags för en lite sen middag. Hörs!

Helgens bilder

Tisdag idag, vilket innebär jobb mellan 8-17 och 19-21.30. Så jobbar igentligen nu men barnen kollar på TV för tillfället. Ska snart ta och lägga dem. Har inte hänt så mycket idag förutom att jag var med Eve och Grace på play-date på förmiddagen. Det är som ett dagis där föräldrar träffas med sina barn så barnen kan leka tillsammans och föräldrarna prata med varandra medan de ser till barnen. Så jag har pratat med en del mammor idag och svarat på frågor om Sverige.
.
Här kommer lite bilder från helgen:
.
Cooma show i lördags:
.
Bilder från i söndags:

Nyhetskanalen.se

Sitter just nu och kollar på nyhetskanalen, nyheter om japankatastofen. Fy fan vad mycket vatten! Helt sjukt, det bara forssar in och tar med sig allt! Jag känner att jag måste kolla nyheterna på internet lite oftare, jag visste inte om det här fören igår kväll. Jag är lite isolerad här borta. Jag kollar i stort sätt sldrig på TV och jag ser inte att Catherine och Simon kollar så mycket på nyheterna heller, de har inte änns någon tidning.
.
Nu är jag så här trött igen. Klockan är halv 9 och jag känner mig redan redo för sängen. Jag är alltid så trött på kvällarna här. Inte kan det vara för att jag går upp tidigt. Det tidagaste jag måste gå upp är halv 8. Idag kan faktisk tröttheten bero på att jag varit ute och srunget en långtur. Det har varit mulet och ganska svalt idag så det var riktigt skönt väder att springa i och jag kännde att jag hade mycket energi. Så jag tog en runda till andra sidan stan, förbi fotbollsplanen för jag hade hört att damlaget tränade där på måndagar men jag kom antagligen för tidigt för det var bara killar som tränade där. Jag får testa igen någon annan dag. Det vore kul att se vilken nivå laget ligger på. Jag är lite sugen på att gå ner och träna, men lite svårt när man inte känner någon. Jag ska iaf testa köra netball med Catherine om två veckor. Netball är som basket fast man får inte studdsa bollen, man passar bara runt och skjuter mål i korgen. Jag känner att någon sport måste jag utöva annars kommer jag krypa på väggarna. Springa kan man ju alltid göra men det är ju såå tråkigt och ger inte lika mycket. Jag saknar fotbollen mer än jag trodde jag skulle göra. Jag saknar att känna den där vinnarinstinkten och viljan att prestera.
Nehe dags att jag drar mig tillbaka till mitt rum. Jag som bara skulle skriva ett litet kort inlägg. Orkar inte lägga upp några bilder idag men helgens bilder kommer imorgon (lovar).
Godnatt <3

Helguppdatering

I helgen har det varit fullt upp så jag har inte hunnit med att uppdatare vad som hänt. Fredagen var iof ganska lugn. Jag jobbade mellan 19-22, vilket innebar läsning för barnen och att stoppa dem i säng. Sedan tillbringade jag kvällen med att se på sagan om ringen.
På lördagen var det Cooma show här i stan. Eftersom det hade regnat så mycket hade inte familjen lust att gå. Men Jag tog mig en promenad dit och hade en trevlig förmiddag för mig själv. Det var precis som jag tänkte mig en australisk marknad skulle se ut. Det var uppvisning av de finaste kreaturen, fåren, tuppar, grönsaker, ull, blommor och mycket mer. De flesta karlar bar cowboy-hat och det var tävlingar i att klyva ved. Det fanns karuseller och lotterier, hoppborgar och massa mat och snacks. Det var också en man där som visade upp ormar, ödlor och en liten krockodil. Det ända som var lite tråkigt var att de hade ställt in hästuppvisningarna/ tävlingarna p.g.a att det var för blött.
Senare på kvällen gick jag ut på middag med 5 andra ungdomar som bor här i Cooma, varav en jobbar på SnowyHydro med Catherine och Simon så Catherine hade presenterat mig för Michael innan. Men snacka om att jag var nervös när jag först kom dit. Vi åt på en populär resturang/pub och det var lite stelt i början. Jag ville hellst bara rusa där ifrån. Det var lite svårt i början att hänga med när de pratar med varandra, de pratar så fort och med så konstig dialekt. Men när middagen var klar gick vi ut till pubben och beställde några drinkar. Vi kom igång och pratade allt mer och jag skulle vilja sammanfatta kvällen som lyckad.  Förhoppningsvis blir det fler gånger.
.
Idag har vi varit och kollat på när Siomon deltagit i en slags triaton tävling. Han stod för simmningen i sitt lag så vi hade picknick vid en sjö vid staden Jindabyne. Väldigt trevligt, lite tråkigt att det var molningt idag och lite blåsigt.
.
Bilder från lördag och söndag kommer, troligen imorgon om jag orkar och har tid.
Nu är jag helt slut och ska snart gå och lägga mig. Avslutade just ett skype-samtal med Matilda :) Skönt att prata med en kär vän <3 Pratar gärna med fler vänner. Så skriv eran skype här eller ta och skaffa ni som inte har :)
<3

A lot of rain

Första dagen det regnar ordentligt sen jag kom hit. Det har regnat till och från hela dagen så det har blivit till att hålla sig innomhus. Ganska skönt det med. Att bara göra lite pyssel med barnen och slappa i soffan med en bok när de leker. En ganska händelselös dag, jobb mellan 10-14.30. Jag kände att jag behövde motionera idag, valet stog mellan att följa med och simma när barnen har simmskola eller ut på en löprunda. Eftersom båda altenativen innebar att bli tyngsur kändes simmning mest lockande. Så får se om jag har någon träningsvärk imorgon. Jag är inte alls van med simmträning, det är jobbigare än man tror.
.
Nu blir det att se en film med Catherine och Simon. Imorgon är jag ledig på dagen. Jobbar bara mella 19-22 då Catherine och Simon ska ut på middag.

Ödla på besök

Ny överraskning på altanen idag. Denna gång var det Andie som gjorde mig uppmärksam på att vi hade en
inkräktare med ett stort skall. En ödla stor som min fot ungefär. Den här var lite mer allert än spindeln och fräste aggresivt. Men jag lyckades ta några fina bilder.
Annars har jag tillbringat dagen själv i huset eftersom flickorna är på förskola på onsdagar. På förmiddagen tog jag en timmes promenad med Andie. Vi gick förbi några hästgårdar. Saknar verkligen ridningen och att bara vara i stallet. Men framför allt saknar jag att vara nära hästar. Lukten och känslan från dessa underbara djur...
Eftermiddag tillbrinade jag på gräsmattan med en bok och massor av sol :)
Jag gjorde faktiskt lite nytta idag också och stadade mitt rum, köket och badrummet.
.
Nu ska vi strax iväg på lite soccer. See yaaa!

Spider

Fick för en stund sedan syn på en gullig sak som satt och solade sig på altantrappen. Första spindeln jag ser här i Australien. Inte för att jag är rädd för spindla men det är lite läskigt när man inte vet om dom är farliga eller inte. Den här såg lite läskig ut med sina gaddar. Den var nästan lika stor som min knytnäve. Men den här var iaf en väldigt slö spindel som knappt ville flytta på sig när jag petade på den.
Jag fick några riktigt bra bilder (gillar verkligen min kamera, tack mamma!) Njut av några av dem:
Gullig va? :)

Stormen efter lugnet

Pjuuh! Nyss avslutat dagens arbetspass. Hitills har barnen varit snälla och lydiga och inte ställt till med några problem. Tills idag... Förmiddagen gick helt okej. Det var efter filmstunden när jag och flickorna tog Andie med på en promenad som dagen började gå utför. Precis brevid huset ligger en lekpark. Där ville naturligtvis båda stanna och leka men under höga protester lyckades vi ta oss förbi den. Det blev en väldigt kort promenad eftersom gnällandet och skrikandet från Eve höll på att driva mig från vettet, och inte blev det bättre av Grace provocerande.
Restan av dagen fortsatta ungefär likadant. Mer skrikande när vi det var dags att hämta upp Alexander. Medan vi väntade utanför skolan fick flickorna leka utanför vid ruchebanorna och Eve var tydligen kissnödig, men inte brydde hon sig om att berätta det för mig så en liten kissolycka han vi med också.
När vi kom tillbaka hem med Alex fick barnen leka utomhus. Det resulterade i två flickor som retade en arg Alex, lite slagsmål och en blödande Eve (hon föll från en mur). Som tur var kom Catherine hem just då och kunde ta över den gråtande Eve.
.
Nu ska jag passa på att vila lite innan det kommer gäster hit för BBQ ikväll.
Hoppas ni får en lugnare måndag en jag....ByeBye

Lördag

Helg! Vilket för familjen Common brukar betyda massa roliga aktiviteter. Men den här helgen är det inget inbokat förutom några timmars städning-i-naturen-projekt i morgon som deras jobb annordnat. Fyra veckor framåt är det planer inbokat varje helg. Tex en till campingtur och en tripp till Melbourne att se framemot.
Alltså en lugn hemmahelg idag som mestadels spenderas i trädgården. Jag började dagen med att ut och jogga på förmiddagen (jäkla tungt gick det, hatar den här stadens alla kullar!). Sedan hade vi en mysig picknick-lunch på baksidan och arbetat i trädgårdslandet.
.
Igår var vi på banken och öppnade ett nytt bankkonto som jag ska ha medans jag är här där jag kommer få in min lön. Fick min första lön i torsdags i cash. 250 $/ veckan motsvarande 1700 kr. Så det ska jag nog klara mig på ;) Hittils har jag bara betalat för saker som schampo, balsam och andra nödvändiheter. Mat och fika ute plus andra saker jag gjort med familjen har dom betalat.
Trevlig helg på er mina kära vänner <3

Tid för träning

Idag var en lugn dag. Jobbade mellan 10-14. På förmiddag satt jag i en stol och stekte i solen medan flickorna lekte på stuttsmattan och efter lunch tittade vi som vanligt på en film, lilla sjöjungfrun idag. Som sagt en ganska soft dag så jag tänkte att nu är det tid att börja träna, få upp lite kondis igen, jag tror inte jag har haft så här dålig kondition på flera år. Så när jag slutat gav jag mig iväg på min först löprunda på flera månader. Jag var ute i en 25 minuter och var helt slut efter det. Men när jag kom tillbaka var det bara att kasta i sig en frukt och skynda ut till bilen för att åka med Catherine och branen till simmskolan. Cooma har en utomhus poolpark med tre olika pooler så medan branen hade lektion passade jag på att simma några längder och steka lite i solen :)
.
Så nu känner jag mig ganska trött. Jag inte van vid denna värme, det känns att jag varit mycket i solen idag. Nu är klockan halv åtta och jag känner mig redan redo för sängen. Fortfarande är sömnrutinerna lite rubbade. Jag är alltid trött på kvällen och vaknar alltid tidigt på mornarna. Har inte behövt vakna av alarmet en ända gång än.
.
Ett bevis på trötthet jag just gjorde, jag började prata svenska med Chatherine :P Haha lite pinsamt!
.
Nej bäst att jag går till mitt rum snart så jag inte gör bort mig mer ;)

Pictures

Onsdag idag, vilket betyder att jag bara jobbar mellan 8-9 och 3-4.30. Ganska skönt att ha huset för mig själv. På förmiddag tog jag en promenad med Andie, familjens labrador. En jätte glad hund med massor av energi så jag hade jämt göra med att hänga med i hennas takt. Annars har jag mest läst och kollat på Tv-serier. Så skönt att kunna sitta ute och läsa! :)
Ikväll ska jag följa med och kolla när Catherine och Simon spelar Soccer och så ska vi ha lite picknick.
Tog lite bilder igår. Så här kommer dom:
Huset
Huset
Volvon som jag kör till skolan med.

Eve and Grace
Eve
Grace
Alexander
Andie
Och detta är mitt sovrum

RSS 2.0