Valborg, nej inte för mig...

Sista april idag. Nu har jag exakt två månader kvar att jobba. De två första månaderna har gått fort, men nu känns det som tiden går lite långsammare, Det är inte så att jag skulle vilja åka hem än men ja börjar mer och mer se framemot dagen då jag landar i Sverige. Jag tror att fyra månader är helt perfekt att vara borta. Jag skulle inte klara ett helt år som så många gör. Jag skulle bli allt för rastlös och så länga skulle jag inte kunna vara borta från min familj. Men inte kortare än fyra månader heller. Då skulle det tex inte vara någon idé att börja spela fotboll. Nej fyra månaders jobb är alldeles lagom plus några veckors resande, sedan är jag redo att komma hem.

 

Denna helgen händer det inte så mycket för min del. Fotbollsmatch i morgon på hemmaplan. Det ser jag framemot. Barnvakt ikväll då C och S ska ut på middag. Fotbollsträningen igår var riktigt rolig. Vi har fått vår nya tränare nu, två faktisk men bara den ena har tränat oss en så länge. De verkar bra. Han som tränade oss igår verkar vara en lugnare och mer organiserad person än Serdan. Inte lika hård men mer kunnig i tränarrollen och bättre på att förklara och göra bra övningar.

 

Där hemma händer det desto mer i helgen förstår jag. Valborg ikväll. Jag vill också fira! Saknar att festa med mina kompisar... Skulle jag vara hemma nu skulle jag ikväll vara hos Jessica med bästa vännerna och förmodligen ha en riktigt festlig kväll <3

 

En annan grej som händer idag är att lille Albin åker iväg med skolan till Tyskland en vecka. Han ska tydligen bo hos en tjej eftersom alla killar tog slut ;) Bra gjort tycker jag. Det går säker jättebra! Det blir nog värre när det är hennes tur att komma och bo hos oss nästa år. Herregud hur ska det gå med min knäppa familj. Haha! då ska jag allt se till att vara hemma. Vill inte missa det för allt i världen!

 

En annan viktig sak. Grattis till farmor som fyller 75 idag! Hon ska bli firad av hela släkten med middag idag. Ni får äta lite för mig med (det vet jag att ni gör;) )

 

Dags för mig att äta lunch nu. Låter som det är klart i köket. Det blir väl någon typ av mackor som vanligt… Det är väldigt gott men man blir liksom aldrig riktigt mätt.

 

Trevlig Valborg på er, ramla inte in i brasan!

 

Miss you guys<3


 

 


Bildbomb

Merimbula beach kl 08.00
Jag som testar ostron. Ingen vidare hit ;)
Storfiskarn'!
Pelikan- stoor fågel
Det var min påskhelg i bilder det :)
Hoppas ni hade en lika trevlig påsk som jag. Min var ganska svårslagen dock ;)

Alexander Commons

Full jobbardag idag. Jag som trodde att allt skulle vara som vanligt idag, att jag skulle vara ledig i stort sett hela dagen. Men Alexander börjar visst inte skolan fören imorgon. Men flickorna har iaf förskola idag så bara Alex och jag hemma. Det är väldigt annorlunda när det bara är Alex att se efter. Han är mycket lugnare när han inte har sina syskon att busa med. Också andra lugnare aktiviteter. På förmiddagen var vi i bibloteket och lånade lite böcker. Alex lånade en bok om djur i Australien och en om reptiler. Så det har blivit mycket läsning idag. Jag lär mig ständigt nya saker om djur och dinosaurier när jag är med Alex. Alex filmval idag bestod av en dokumentär om vithajar. Jag klagar då inte. Jag föredrar Alex smak mer än flickornas böcker och filmer om prinsessor och feer. De börjar bli lite uttjatade nu. Alexander är verkligen en smart liten spillevink. Han är jätteduktig på siffror och gillar att träna på att skriva. Han har redan nu stora planer på vad han ska göra när han blir stor. Han ska antingen öppna ett djur/ dinosaurie-museum (där hela hans familj ska jobba), jobba som en djurvårdare i en nationpark eller som forskare (palentolog eller reptilforskare som förstahandsval) Stora planer för en liten kille, men fortsätter hans intresse så här så tror jag absolut att han kommer kunna bli vad han drömmer om. Han är en väldigt envis kille som vet vad han vill!
.
Bilder från helgen kommer när jag hittat kameran. Den är inte borta jag kan bara inte hitta den för tillfället...
Bäst att jag skynadar iväg och hämtar flickorna från förskolan nu. Hej så länge!

Havet <3

Tillbaka efter 4 fina dagar på Meribulas camping. Helt klart bästa gången hittills tack vare det underbara vädret. Det har varit soligt och varmt, så shorts och linne alla dagar och bikini en dag. Jag har nu badat i Stilla havet för första gången! Väldigt skönt faktiskt, vattnet var varmare nu än första gången vi var vid havet och stora vågor var det med nu, det var härligt att ligga och guppa i det stora blå. Det var på lördagen det. Den dagen följde jag även med Simon och Catherine på en löprunda. De tränar för att springa ett halvt maraton (2,3 mil) när vi är i Sydney. Vi sprang 9-10 km och jag höll samma tempo som Simon och bättre än Catherine. Lite överraskad, jag trodde inte jag skulle orka så bra som jag gjorde, jag springer aldrig sådana långa stäcker själv det är jag för lat för, jag kunde till och med spurta ikapp med Simon på slutet.

 

Söndagen började med påskäggs-jakt i skogen. Barnen hade varsin stig med påskägg att följa. Jag fick två påskharar som satt i ett träd. Annars hände det inte så mycket mer, mycket läsa och bara ta det lugnt. På kvällen firade vi påsken med ett resturang besök. Det blev en del vin på resan. Varje kväll minst ett glas. Jag har haft lite svårt för vin men det går bättre och bättre. Jag föredrar bubbligt och vitt vin, rött vin är fortfarande ingen favorit. Men med två månader kvar här så kanske jag även tycker om det snart.

 

Catherines föräldrar var också med och campade med sin egen husvagn. Jag har träffat dem en gång förut när vi var och hälsade å dem och Simons föräldrar. Efter den gången tyckte jag mycket bättre om Simons föräldrar, de pratade och skojade mer med mig. Men efter denna helg tycker jag bra om Catherines föräldrar med. De pratade mycket och frågade om Sverige. John (Catherines pappa) är ett stort ABBA fan så vi lyssnade på mycket ABBA låtar. Vi spelade kort en kväll och det var väldigt roligt med mycket skratt. Jag lärde dem banka bäver ;) Och så spelade vi plump med lite annorlunda regler. Ett kortspel som är populärt i min familj. Eller hur plump-mästar Albin?

 

På måndagen åkte jag, Simon, Alex och John med Simons jobbar kompis ut på en fisketur med hans båt. Finns det något härligare än att susa fram med en motorbåt på stora vågor en solig dag?

Vi fiskade efter flat headed fish och det nappade väldans bra. Vi var kanske ute i 2-3 timmar och jag fick ca 15 fiskar. Men det är väldigt noga med måtten på dem så alla som är under 33 cm måste släppas ut igen. Jag lyckades bara fiska upp småttingar så jag tror vi bara behöll 2 av 15. Men de andra hade också bra napp och lite mer tur med storlekarna så jag tror vi fick något över 20 fiskar. Bra fångst med andra ord :)

 

En trevlig påsk helt enkelt. Det var skönt att njuta av den sista sommarvärmen på ett tag. Jag tror inte jag kommer få känna den värmen här i Cooma något mer. Kanske att det är sommarvarmt i Sydney när vi kommer dit om två veckor.

Bilder kommer i nästa inlägg :)


Lill-lördag

Just hemkommen från ett resturangbesök med laget. Jag hade mycket trevligt. Jag skrattade och pratade mer än väntat. Jag satt bl. med Libby och Alishia som var väldigt lätt att prata med.  Jag satt också bredvid Serdan (vet hur jag stavar namnet nu) så vi pratade lite om laget, europeisk fotboll och om Sverige. Vi hade även ett möte innan vi gick ut och åt. Eftersom Serdan inte kommer att kunna närvara på nästan några matcher så har han föreslagit att Libby (lagkapten) skulle se sig om efter en annan tränare. Idag meddelade hon att de har hittat en annan tränare som kan vara med både på träningar och på matcher. Så som det ser ut nu kommer Serdan att sluta som tränare och vi kommer ha en ny så snart som möjligt. Lite tråkigt tycker jag gillar Serdan, han är en driven och engagerad tränare som säger vad han tycker. Men det är klart att det är bättre att ha en tränare som kan närvara på matcher. Det behövs någon som organiserar och peppar laget.
Ingen mer fotboll fören nästa onsdag nu alltså. Ser framemot att träffa detta härliga gäng igen. Känns som jag kom in i gruppen lite mer idag och att jag känner de andra lite bättre nu.
Nu är det snart sovdags.
Natti natti <3

What's up?

Här har det inte hänt så mycket, jobbar på som vanligt. Har just avslutat två potioner köttbullar, potatismos och gräddsås :) Mumsfillibabba! Vi körde på pappas recept även denna gång och det blev mycket lyckat.
Idag har det varit ganska tråkigt väder så jag har mest varit inne med barnen. Igår var det däremot blå himmel och varmt så jag tog med barnen en sväng till stan. Vi lekte i lekparken, besökte djuraffären och köpte glass som vi åt i solen. Önskar att jag hade tagit med kameran. Ni skulle ha sett Eves ansikte efter att ha ätit en hel Magnum. Kan inte förstå hur hon alltid lyckas få mat över hela sig och sin omgivning. Medan Grace är den mest prydliga lilla prinsessa man kan tänka sig. Dom två är verkligen som natt och dag, de är varandras motsatts i allt!
Ímorgon blir det ingen fotbollsträningen, ist är det lagmiddag som gäller innan det blir ett litet avbrott över påsk. Hoppas på en trevlig kväll.
Kan inte alla som läser detta skriva en liten kommentar, vad planerna är för i påsk, något spännande som händer borta i Sverige eller bara något kul :) Vill veta!!! Tack på förhand :)
Pusss

Ny vecka

Måndag morgon här borta. Fortfarande lov för barnen så jag jobbar alla dagar fram till fredag då vi åker till Merimbula över påsk.
Jag är lite stel i kroppen idag. Bara vad man kan vänta sig efter 90 minuters springande efter ett halvårs uppehåll. Men det är det värt. Matchen gick bra igår, vi vann med 2-0. Jag spelade vänster yttermittfältare, så där kände jag mig hemma. Jag gjorde ingen mål men hade några bra chanser, fixade en del hörnor och några bra inlägg. Jag fick mycket beröm och jag är nöjd med min insatts. Familjen åkte och tittade på matchen (12 mil för att hejja på mig :)) de hade kameran med sig och tog lite bilder.
Laget i helhet har nog lite lägre standar än mitt hemmalag. Det är lite mer osäkert spel och lite mycket shonga boll, men de har ganska många induviduella duktiga spelare och målgörare. Om passningsspelet vore lite bättre skulle det vara riktigt bra fotboll.
Back to work now!

Fotbollsmatch!!!

Väskan är packad, det är snart dags att dra ner till samlingen. För idag är det fotbollsmatch i Canberra! Wihoo! Jag börjar bli taggad nu, första fotbollsmatchen sedan i sommras så det ska bli såå kul. Jag har inte hunnit bli så nervös än med det kommer komma i omklädningsrummet och på uppvärmingen. Men en bra sak med att vara nya i laget är att ingen vet vad de kan förvänta sig av mig så jag har inga höga krav på mig. Förutom mina krav på mig själv såklart, som är ganska höga, jag ska göra mitt bästa och kämpa hååårt. TAGGA!!!

Klättra eller dyka?

Sitter och kollar runt på internet vad jag ska ta och hitta på efter jag jobbat klart hos familjen Commons. Jag tänkte att jag skulle stanna kvar i ca tre veckor efter det att jag slutat. Inte så mycket i ett så stort land som Australien men jag vill hem till Sverige ganska direkt så jag hinner njuta av den svenska sommaren. Men lite resande vill jag hinna med. Det jag skulle vilja göra är att åka till Alice spring och Ayers Rock, ta dykarcertifikat i stora barriärrevet, koppla av på en strand någonstans upp i norr där det är varmt då och vara i Sydney ett tag. Sydney är det enda jag vet jag måste till eftersom jag flyger hem därifrån, så jag kommer avsluta min tripp i Sydney. Innan det har jag svårt att bestämma mig vad jag ska ta mig till. Det blir nog lite dyrt att hinna med allt jag vill. Jag måsta prioritera, dykarcertifikat eller Ayers rock? Båda är något jag drömt om länge så jag är väldigt kluven. Att dyka vore fantastiskt, älskar att snorkla så dyka måste vara 100 gånger bättre, men det är nog det dyraste altenativet. Alice spring ligger verkligen mitt i landet och det vore kul att se det varma, röda och vilda Australien också, men som sagt det ligger ganska långt bort och är nog dyrare att ta sig dit. Jag får helt vänta och se vad som händer.
.
Annars då? Fredag idag, inge jobb idag. Sks strax ta en tur på stan med Catherine och barnen. Ikväll är det fotbollsträning som gäller. Det gick jätterbra med nya skorna i onsdags, inte ont alls! Kändes otroligt skönt att kunna skringa och skjuta ordentligt. Så nu är jag redo för match! Regestrerade mig igår som spelare. Ska prata om betalningen idag med tränaren, kunde ev. få lite reducerat pris.
Ha en finfin fredag alla glada!

In action

Onsdag idag. Vanligtvis min lediga dag men idag har det varit en heldags jobb med alla tre. Vi har bl. lekt doktor, ritat och pysslat och haft gossedjurstävlingar. På eftermiddagen tog vi en tripp ner till stans lekpark. Väl påklädda idag, hösten är här nu och det blåste ganska kallt. Tog en mängd foton på barnen hoppande omkring. Här är några:
Nu ska jag ta mig något att äta innan jag byter om och hoppar i den nya fotbollsskorna. Hoppas hoppas jag inte får ont av dem!

Rubinbröllop, dop och en fin födelsedag

Tillbaka till vadragen igen då. Denna vecka lite extra stojig pga. att Alex är hemma och har påsklov och flickorna har ingen förskola på onsdag.

 

Helgen har varit mycket bra. Vi begav oss av torsdag eftermiddag och övernattade på vägen till Melbourne på ett Motell som drevs av vänner till familjen. Fredagen spenderades där med stekande sol. På eftermiddagen åkte vi vidare till Melbourne, till Simons brors hus där vi hade en lugn kväll.

.

Lördag var det min födelsedag! Jag fick en trevlig överraskning på morgonen i form av blommor från mamma. Levererade av Catherine som mamma hade pratat med.

På förmiddagen tog vi bilen in till city och handlade picknick-mat på Victoria market. Sedan bredde vi ut picknick- filten i en av Melbournes många parker och åt en födelsedags lunch med olika bakelser till efterrätt. I present av familjen fick jag en bok om Australien. Efter det åkte vi till ett stort Shoppingcenter så jag kunde lete efter fotbolls skor. Jag hittade en affär som hade alla skor på rea så till min lycka hittade jag snygga och bekväma svarta nike-skor till ett rimligt pris (present av pappa så det spelade iof inte så stor roll) Tack pappa. Jag köpte även en Richmoud-Tiger tröja att träna fotboll i som en present till mig själv. Så nu är jag rustad för fotboll!

På kvällen åkte vi till kyrkan för att fira Simons föräldrars rubin-bröllop. Sedan blev det resturang med hela Simons släkt för att fira dem, och mig (happy-birthday sång till mig).

 

På söndagen var det dop av James. Simons syster Erins lilla bebies. Så ett andra kyrkbesök på två dagar. Efter det åkte alla hem till Erin för lunch och fika. MYCKET MAT! Typ 1000 olika småräter och flera olika tårtor och aven kakor, chips och godis. Vi var där från 1 till halv 5 och det ända vi gjorte var att äta. Efter det åkte vi hem till Simons bror igen och där väntade det grillat som middag. Hallåååå! jag kan äta mycket, men då var jag lite för mycket för min smak. I min familj skulle vi kanske åta lite fil eller nått efter en sådan dag. Men här är det tabu inte äta en riktig middag. Det är helt klart det viktigaste målet på dagen här borta och då man äter mest. Det blev en korv och sallad för min del. Kan inte fatta att Simon kunde äta två potioner! Han slår alla rekord i matätande. När vi äter på MC äter han minst två stora hamburgare. Jisses, mycket mat har det blivit i helgen så idag ska jag masa mig ut på en löprunda...

Det var helgen det. Här kommer lite bilder:

 

Födelsedags lunch

James dop
Alexander och James
Helgens presenter

20!!!!!

20 år idag då! Grattis till mig! Känns inte så speciellt här borta. Har lite hemlängtan idag och önskar att jag kinde fira min födelsedag hemma. Jag vill ha frukost på sängen och paket. Men men får väl vänta några månader till på det. Men första morgonen jag är hemma ska jag ha frukost på sängen. Bara så ni vet mamma/ pappa.
Men det händer lite roliga saker idag iaf :) Jag och familjen ska strax åka in till Melbourne city och gå på marknad och äta lunch. Och senare ikväll blir det resturang :)
Måste rusa nu. De andra väntar.
Mer uppdatering när jag har tillgång till internet nästa gång.
Pusss

Åter till Melbourne

Snart dags att åka till Melbourne igen. Den här gång blir det att fira guldbröllop (tror jag det är), gå på dop och fira min födelsedag. Hinner nog med lite shopping denna gång också. Måste köpa fotbollsskor nu. Jag har bestämt mig för att sattsa, dvs spela matcher. Fotbollsträning igår igen, lika kul denna gång! Jag pratade med Zidan igår och de verkar behöva spelare så jag tror jag kommer få spela mycket. Medlemsavgiften är väldigt dyr, särskillt eftersom det bara blir tre månader. Men jag har inte så mycket andra utgifter så det får kosta vad det kostar. Kanske kan få ett litet bidrag i present? :)
.
Vi kommer vara borta till måndag. Hoppas ni också har en trevlig helg framför er!
Hörs!

Snygga Brudar

Kasper och Torbjörn

Har just kollat på gamla bilder och på idol-klippen jag, Matilda, Johanna och Amanda gjorde för ett antal år sedan. HAHA sjukt kuuul, vart får vi allt ifrån? Kände mig lite trött och nere förut men det här fick mig att känna mig mycket bättre. Tack hörni!

 

Annars har det inte hänt så mycket här. Jag jobbar på som vanligt. Igår åt pannkakor för först gången sedan jag kom hit. Himelskt gott med sylt och grädde :D

 

Trevlig tisdag på er!


Twilight i solen

Lugn och skön helg med fortsatt fint väder. Har inte hänt så mycket spännande. Igår var jag och tittade när Catherine spelade netball. Tror nog inte jag ska spela det. Eftersom det bara är på lördagar så kommer vi missa en del matcher så jag tycker inte det är värt kostnaderna. Desutom lite för lite action, basket är mer min sport isf. Så jag kommer sattsa helhjärtat på fotbollen ist :) Ska kolla på skor när vi åker till Melbourne nästa helg.
Idag tog jag en tur på stan på f.m. Körde Lill-bilen för första gången själv (testade i fredags med Simon). Det var lite ovant att köra en manuell bil igen, nu måste jag tänka på att jag kan få motorstop. Men det klarade jag mig utan men det var lite svårt att växla med vänsterhanden. En gång försökte jag växla med högerhanden men där fanns bara en dörr :P En anann sak var att blinkersen sitter på andra sidan av ratten. Så när jag ska blinka händer det att jag slår på vindrutetorkarna ist.
Annars har jag varit ute på en joggingtur idag och läst en hel del. Jag har börjat på första Twilight-boken idag. För fjärde gången tror jag (de är ju så himla braa!) Men första gången på engelska. Så en del läsande i solen idag :)
Nu ska jag strax skypa med pappa och senare ikväll med Isa. Trevligt trevligt!

Himlen är oskyldigt blå

)
Bent St
Min nya gata
.
Det fina vädret med strålande sol och klarblå himmel är tillbaka. Hela den här veckan har det varit fint väder.
Soft dag idag. Catherine har varit hemma hela dagen så jag har varit ledig. Jag har inte gjort så mycket utan bara tagit det lugn, tittat på film och passat på att sola lite. Jag har även gjort mammas goda matbröd som jag älskar! Men det blev inte riktigt lyckat, tog ut brödet ur ugnen för tidigt... men men första gången jag använder ugnen ju. Nästa gång ska det bli bättre!
.
Ikväll blir det fotbollsträning igen! Och imorgon ska jag ev. prova spela netboll (kanske tittar första gången). Såg det på TV igår, Det är som basket utan stutts och steg och korgen har ingen olanka bakom(?!) så det blir svårare att göra mål. Ingen närkontakt är heller tillåten så man får slita bollen ur händerna på någon. Det är nog det som blir svårast. Ser jag bollen framför mig så får jag alltså inte ta den! hmm hur ska det gå... Svaret får ni imorgon :)

RSS 2.0